جهاد دانشگاهی؛ بازوی توانمند تحقق طرحهای علمی و فناورانه
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر گفت: جهاد دانشگاهی این استان با شناسایی نیازهای استانی و ملی به دنبال حرکت در مسیر علم و فناوری است.
علی احمدی زاده در آستانه چهل و یکمین سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جهاد دانشگاهی استان بوشهر به دنبال قطع وابستگی کشور و با هدف ارزآوری موثر، طرح فناورانه تکمیل زنجیره پرورش ماهی را اجرایی کرد، تولید و تکثیر بچه ماهی در قفس و تولید غذای آبزیان از جمله اقدامات ارزشمند در این طرح است.
وی اضافه کرد:این نهاد پس از شیوع کرونا، دومین آزمایشگاه ویروس شناسی کرونا را با تعرفه دولتی در استان راهاندازی کرد و در این راستا جهاد دانشگاهی استان بوشهر تاکنون بیش از شش هزار تست PCR را انجام داده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با اشاره به تدوین چهار سند در این استان، یادآور شد: این سندها شامل سند ارتقاء وضعیت زنان خانواده، عوامل موثر بر بیکاری، سند اشتغال و سند بودجهریزی استان بوشهر هستند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در استان بوشهر چندین طرح افکار سنجی و مطالعاتی از جمله نظرسنجی میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری را با موفقیت در چندین مرحله انجام داد که تفاوت نتیجه این نظرسنجی با واقعیت کمتر از سه درصد بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با اشاره به لزوم راهاندازی آزمایشگاه ژنتیک در استان، بیان کرد: این نهاد تجهیزات لازم برای راهاندازی آزمایشگاه ژنتیک را فراهم کرده است، اما عمل نکردن به تعهدات و تخصیص نیافتن بودجه مورد نیاز باعث شده است که بوشهر تنها استان بدون آزمایشگاه ژنتیک کشور باشد.
احمدیزاده افزود: به دلیل نبودن آزمایشگاه ژنتیک زوجهای جوان بوشهری پیش از ازدواج برای انجام آزمایش مجبور به مراجعه به استانهای همجوار هستند، این موضوع باعث شده است برخی افراد از انجام آزمایش ژنتیک چشمپوشی کنند.
وی تاکید کردند: جهاد دانشگاهی با راهاندازی شبکهای از درمان ناباروری سالانه بیش از ۱۵هزار سیکل درمانی با میزان موفقیت بسیار بالا داشته، اما استان بوشهر به علت حمایت نشدن از این امر مهم محروم بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر ادامه داد: در حوزه مرکز تخصصی ناباروری برای استان بوشهر اقدامات بسیار خوبی درحال انجام است، اما متاسفانه تاکنون بودجهای برای این طرح تخصیص نیافته و همین موضوع سرعت روند راهاندازی را با کندی روبهرو کرده است.
احمدیزاده با تاکید براینکه اکنون اولویت مهم جهاد دانشگاهی استان بوشهر ایجاد مجتمع آبزیان در شهرک زیست فناورانه دلوار است، خاطرنشان کرد: این طرح اکنون در حال انجام است و اگر استان به تعهدات خود در سفر حسن روحانی رئیس جمهور وقت عمل کند طرح استراتژیک و راهبردی ایجاد مجتمع آبزیان در شهرک زیست فناورانه دلوار در یکسال آینده به بهرهبرداری میرسد و کشور صاحب فناوری تکثیر و پرورش آبزیان میشود.
وی بیان کرد: جهاد دانشگاهی در استان بوشهر با نگاه فناورانه، تمرکز به نیاز استان، تدوین دانش فنی و فناورانه کلیدی به دنبال ایجاد کسب و کار پایدار و تبدیل شدن به قطب نفت، گاز و اقتصاد دریا طبق برنامه هفتم توسعه است.
این مقام مسئول اظهار کرد: ما در جهاد دانشگاهی استان بوشهر معتقدیم میتوان با محققان جوانِ جهادی عقبماندگیهای استان در علمِ استفاده از ظرفیت نفت و گاز، صنایع پایین دستی و اقتصاد کرانه را جبران کرد.
احمدیزاده گفت: جهاد دانشگاهی استان بوشهر گاهی یکسال برای دریافت مجوز یک طرح عامالمنفعه، علمی و فناورانه منتظر میماند از همین رو میتوان گفت برخی مشکلات و عقبماندگیهای این استان به علت نبود مدیریت جهادی و موثر است.
وی با تاکید بر اینکه برای رسیدن به اهداف عالیه در حوزههای مختلف نیازمند مدیران جهادی، بابرنامه، متخصص و انقلابی هستیم، ادامه داد: با بیبرنامگی نمیشود کشور و استان را اداره کرد.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با بیان اینکه هدف این نهاد انقلابی آموزش تخصصی در جهت ایجاد اشتغال پایدار است، تصریح کرد: در یکسال گذشته سه مرکز تخصصی آموزش و آموزش عالی مربوط به وزارت بهداشت و درمان، وزارت علوم و تحقیقات و سازمان برنامه و بودجه از سوی جهاد دانشگاهی استان بوشهر راهاندازی شده است.
احمدیزاده بیان کرد: پارسال جهاد دانشگاهی استان بوشهر بیش از پنج هزار نفر فراگیر داشت که بیش از ۴۰ درصد از آنان در بخشهای دولتی و غیر دولتی از طریق خود اشتغالی یا معرفی مجموعه مشغول به کار شدند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز آزمون جهاد دانشگاهی استان بوشهر تاکنون شش آزمون استخدامی با چهار هزار و ۵۰۰ داوطلب برگزار کرده است که هزار نفر از آنان به استخدام دستگاههای اجرایی درآمدهاند.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر یادآور شد: در یکسال گذشته بیش از ۱۵۰ زن سرپرستخانوار به صورت رایگان در این نهاد انقلابی آموزش دیدهاند و به بازار کار متصل شدهاند.
احمدیزاده با اشاره به طرح توسعه مشاغل خانگی گفت: از سال قبل اجرای این طرح در استان بوشهر با آموزش هزار و ۵۰۰ نفر در حوزههای مختلف و با الگوی بسیار جدید و نوین آغاز شد و تعداد زیادی از این افراد به اشتغال پایدار رسیدند.
وی ادامه داد: در طرح توسعه مشاغل خانگی آموزش، توانمند سازی، مواد اولیه و اتصال به بازار برای متقاضیان به صورت رایگان بوده و هدف از این طرح ایجاد اشتغال پایدار و ایجاد کسب و کارهای نوین است.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر در خصوص مرکز نوآوری و شتابدهی کسب و کار گفت: این مرکز در یکسال گذشته بیش از ۲۷ رویداد جهت ایجاد کسب و کار و یک استارتآپ رابرگزار کرد و نقش مهمی در برگزاری رویدادهای استارتآپی در خوشههای بسیاری از جمله خرید و فروش، بازاریابی اینترنتی، گردشگری، صنایع دستی و کسب و کارهای اینترنتی داشته است.
احمدیزاده بیان کرد: خدمات مرکز نوآوری و شتابدهی کسب و کار جهاددانشگاهی استان بوشهر از آموزش تا خروجی به صورت رایگان بوده است و تاکنون بیش از هزار نفر از جوانان از این خدمات استفاده کردهاد.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون یک استارتآپ، جشنواره ایدهپردازی و پذیرش تیمهای نوآور با محوریت دریا، انرژی و صنایع خلاق با خروجی بسیار خوب برگزار شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر تاکید کرد: این استان برای ایجاد یک ریلگذاری قوی و شتاب دهی به کسب و کار در حوزه فناوری، نیازمند تاسیس «کارخانه فناوری» است و تا این مهم با حضور یک مجموعه قدرتمند تاسیس نشود در این حوزه ضعف خواهیم داشت.
نظر شما :