جهاددانشگاهی بوشهر به دنبال تولید نیازهای فناورانه کشور

۰۱ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۷:۲۹ کد : ۴۶۵۱۱ تاپ خبر عمومی
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر گفت: این نهادانقلابی در استان مصمم است تا با استفاده از تکنولوژی و فناوری در حوزه‌های نفت و گاز و آبزی‌پروری دستاوردهای بزرگی داشته باشد.
جهاددانشگاهی بوشهر به دنبال تولید نیازهای فناورانه کشور

علی احمدی‌زاده روز شنبه در نشست با اهالی رسانه به‌مناسبت فرارسیدن سالروز تاسیس جهاددانشگاهی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی استان بوشهر به‌عنوان آخرین واحد دانشگاهی کشور در تیرماه ۱۳۹۶ فعالیت خود را آغاز کرد. این نهاد در روزگاری در استان راه‌اندازی شد که بحث فناوری در آن بیش از هر زمانی دیگری مورد توجه بود. البته این تاخیر ۳۷ ساله موجب دشوار شدن کار شد و ما تلاش کردیم تا باسرعت به شبکه توسعه‌ای جهاد دانشگاهی متصل شویم.

تاسیس چند شرکت دانش‌بنیان در دستور کار جهاددانشگاهی استان بوشهر

وی با اشاره حوزه‌های فعالیت این نهاد در استان تصریح کرد: جهاد دانشگاهی در چهار حوزه تخصصی فعالیت می‌کند که شامل آموزش و پژوهش، کارآفرینی، امور فرهنگی و اقتصاد دانش بنیان می‌شود. البته تلاش می‌کنیم که همه این حوزه‌ها به سمت حوزه فرهنگ و آموزش سوق داده شود. با توجه به انتخاب نامی که از سوی مقام معظم رهبری برای امسال تعیین شد، ما درصدد هستیم با توجه به سبقه فناوری در استان، تاسیس چند شرکت دانش‌بنیان را به‌ویژه در حوزه آبزیان تا آخر سال داشته باشیم.

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه ما مصمم هستیم تا با استفاده از تکنولوژی و فناوری در حوزه‌های نفت و گاز و آبزی‌پروری دستاوردهای بزرگی داشته باشیم، افزود:، چون استان بوشهر هم در بعد زیست‌فناورانه و هم در حوزه نفت و گاز ظرفیت‌های بالقوه‌ای در خود جای داده، از این رو، ما در این راستا دو طرح ملی فناورانه را در دستور کار داریم که یکی طرح تولید و کسب دانش فنی و تکنولوژی بچه ماهی سی‌باس است که به‌صورت پایلوت در حال تولید این تکنولوژی هستیم. خوشبختانه در این زمینه اتفاقات خوبی افتاده و امیدوار هستیم که این فناوری را امسال برای اولین‌بار در کشور بومی‌سازی کنیم. طرح دیگر، فناوری تولید غذای زنده آبزیان دریایی است که از فناوری‌های مورد نیاز کشور برای حفظ امنیت غذایی است. ما بایستی در زمینه تولید گوشت (قرمز و سفید) در کشور صاحب تکنولوژی شویم. تکنولوژی تولید گوشت در شرق آسیا، استرالیا و کشورهای اروپایی وجود دارد. متاسفانه این تکنولوژی در کشور ما وجود نداشته و الان به‌دنبال کسب آن هستیم.

جهاددانشگاهی بوشهر به دنبال تولید نیازهای فناورانه کشور

جهاددانشگاهی بوشهر به‌دنبال اتخاذ سیاست تولید فناوری

احمدی‌زاده با بیان اینکه این نهاد به‌صورت جدی در حوزه آموزش و پژوهش به‌دنبال اتخاذ سیاست تولید فناوری در توسعه خدمات تخصصی است که از دو سال پیش در این زمینه کار خود را آغاز کرده‌ایم، گفت: در این راستا، اجرای فرایند تدوین دانش فنی و خط تولید انبوه انواع محصولات استراتژیک و دانش‌بنیان را در حوزه آبزیان در شهرک دانش‌بنیان دلوار در دستور کار داریم که این پروژه الان ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۳۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن مصوب شده است و در هفته دولت سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گفته وی، در حوزه صنعت نفت و گاز هم دارد اتفاقات خوبی می‌افتد و امیدوارم مورد حمایت قرار بگیریم و بتوانیم تکنولوژی‌هایی که در این حوزه مورد نیاز است، احصا کنیم. تولید بازوی بارگیری نفت خام در جزیره خارگ یکی از پروژه‌های بسیار مهم ما است و مشابه این کارها را در پارس جنوبی انجام دادیم و امیدوارم که با حمایت شرکت نفت فلات‌قاره و سازمان انرژی اقتصادی پارس جنوبی بتوانیم در آینده نزدیک تکنولوژی تولید قطعات مورد نیاز صنایع نفت و گاز را تولید کنیم.

اقدامات جهاددانشگاهی استان بوشهر در حوزه کرونا

وی در بخشی دیگری از صحبت‌های خود به مهم‌ترین اقدامات این نهاد در دوران کرونا اشاره و تصریح کرد: تولید ماسک و گان، راه‌اندازی دومین آزمایشگاه تشخیص ویروس کووید ۱۹ در استان با تعرفه دولتی و راه‌اندازی ۸ مرکز واکسیناسیون در شهرهای دشتستان، دشتی و بوشهر سه کار مهمی بود که همزمان با فراگیری این ویروس در استان انجام دادیم که در مراکز واکسیناسیون جهاد دانشگاهی در استان در مجموع ۱۲۰ هزار نفر واکسینه شدند.

جهاددانشگاهی بوشهر به دنبال تولید نیازهای فناورانه کشور

آمادگی راه‌اندازی مراکز درمانی تخصصی باروری و سرطان

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر  همچنین به دیگر اقدام جهاد دانشگاهی در حوزه پزشکی به راه‌اندازی آزمایشگاه ژنتیک اشاره کرد و یادآور شد: ما تنها استانی هستیم که از داشتن آزمایشگاه ژنتیک بی‌بهره است. خوشبختانه با تامین بودجه راه‌اندازی آن هم از محل استانی و هم ملی، تجهیزات و دستگاه‌های این آزمایشگاه خریداری شد که برخی این دستگاه‌ها را که تخصصی هستند، از خارج کشور تهیه کردیم. این امر باعث شد که وقفه‌ای در راه‌اندازی این آزمایشگاه ایجاد شود. در حال حاضر این آزمایشگاه در حال سکوبندی است که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد.

احمدی‌زاده با تاکید بر اینکه ما از جمله استان‌هایی هستیم که در حوزه باروری و درمان سرطان عقب‌افتادگی‌هایی را داریم که می‌توان آن را با راه‌اندازی مراکز درمانی تخصصی جبران کرد، گفت: ما این آمادگی را داریم که هم در حوزه درمان ناباروری و هم درمان سرطان پستان که بسیار شایع شده، قدم برداریم. خوشبختانه در حوزه راه‌اندازی مرکز تخصصی ناباروری در استان، مسئولان به ما قول داده‌اند که اعتباری را از محل مسئولیت‌های اجتماعی اختصاص بدهند که با راه‌اندازی این مرکز یکی از خواسته‌های به‌حق مردم استان محقق خواهد شد.

ایجاد ۱۵۲۲ شغل پایدار در طرح مشاغل خانگی جهاددانشگاهی بوشهر

وی سپس از اختصاص ۲۱۰ میلیارد ریال برای تولید تکنولوژی و فناوری، آموزش و پژوهش و کارآفرینی به جهاد دانشگاهی استان خبر داد و افزود: در این میان، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی اواخر سال ۹۹ در استان اجرایی کردیم و خردادماه که این طرح به پایان رسید، ۱۵۲۲ شغل پایدار در استان در طرح مشاغل خانگی و ۱۳۵ شغل هم برای زنان سرپرست خانوار ایجاد شد که مورد تائید وزارت کار و تعاون قرار گرفت. برای اجرای این طرح ۷۵۰ میلیون تومان مصوب شد. همچنین در سال گذشته بحث سرباز مهارت را در پادگان‌های استان داشتیم که ۱۵۰۰ سرباز در دوره‌های آموزشی طرح‌های نوین کارآفرینی را آمورش دیدند.

جهاددانشگاهی بوشهر به دنبال تولید نیازهای فناورانه کشور

به گفته احمدی‌زاده، جهاد دانشگاهی در سال جاری بر ضرورت گسترش رویکرد فناورانه در حوزه آموزش عالی تاکید دارد؛ یعنی آموزش‌های این نهاد مبتنی بر پژوهش و فناوری است. در این راستا برای اولین بار مجوز آموزش پزشکی را برای دانشگاه علمی- کاربردی جهاد دانشگاهی گرفته‌ایم. همچنین تدوین چند سند بالادستی استان را که افق ۲۰ ساله استان را ترسیم می‌کند، انجام دادیم که یکی از آن‌ها بازنگری سند آمایش سرزمین استان بود.

مهم‌ترین دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای استان بوشهر

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مهم‌ترین دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای استان گفت: راه‌اندازی بانک خون بند ناف رویان، ایجاد حدود چهار هزار شغل پایدار، پرورش ۲۰۰ کمک بهیار، پرورش دستیار دندان‌پزشک و نسخه‌خوان در داروخانه‌ها و امداد اورژانس گر، اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، کسب رتبه برتر کشور در حوزه پژوهش و فناوری، راه‌اندازی آزمایشگاه ویروس‌شناسی و... از مهم‌ترین دستاوردهای جهاد دانشگاهی برای توسعه استان بوده است.

احمدی‌زاده توسعه امور فرهنگی را یکی از وظایف اصلی جهاد دانشگاهی دانست و گفت: همان‌طور که می‌دانید جهاد دانشگاهی یک نهاد فرهنگی است که خوشبختانه در همه حوزه فرهنگی برنامه‌های متنوعی را اجرایی کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به بزرگداشت سردار سرافراز اسلام شهید قاسم سلیمانی، همایش بین المللی خلیج فارس، برگزاری شب شعر، انجام بیش از ۶۰ طرح نظرسنجی، مسابقات مناظراتی دانشجویان و... اشاره کرد که با همکاری حوزه و دانشگاه برگزار شده‌اند.

جهاددانشگاهی بوشهر به دنبال تولید نیازهای فناورانه کشور

وی افزود: در این چند سال توانسته جهاددانشگاهی استان بوشهر توانسته با حوزه و دانشگاه تعامل خوبی داشته باشد و، اما شاخص‌ترین اقدام فرهنگی که جهاد دانشگاهی در سال جاری این است که پذیرای دبیرخانه روز ملی خلیج فارس برای نخستین بار در استان شده است و موفق شده که دبیرخانه این رویداد بزرگ را از تهران به بوشهر انتقال بدهد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر یادآور شد: بزرگ‌ترین مشکل این نهاد در حال حاضر ساختمان آن است. متاسفانه به‌دلیل این مشکل ما از داشتن مجتمع آموزشی و پژوهشی در استان محروم هستیم و امیدوارم اهتمام لازم در میان مسئولان استانی برای اختصاص مکانی برای راه‌اندازی این مجتمع ایجاد شود.

انتهای پیام


نظر شما :