ذخیره سازی بیش از ۲۰۰ نمونه سلول بنیادی خون بندناف در استان بوشهر توسط جهاددانشگاهی/گزارش تصویری

ذخیره سازی بیش از ۲۰۰ نمونه سلول بنیادی خون بندناف در استان بوشهر توسط جهاددانشگاهی/گزارش تصویری

۰۱ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۶:۰۰ کد : ۴۸۴۴ تاپ خبر پژوهشی عمومی
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف کشور گفت: در پی راه‌اندازی بانک خون بند ناف در استان بوشهر از سال گذشته تاکنون بیش از ۲۰۰ نمونه از سطح استان جمع‌آوری‌شده است.  دکتر مرتضی ضرابی در دومین نشست کاربرد سلول‌های بنیادی در پزشکی نوین افزود: موضوع سلول‌های بنیادی و استفاده از آن چند سالی است که در کشور موردتوجه قرارگرفته و یکی از منابعی که می‌توان سلول‌های بنیادی را از آن استخراج کرد خون موجود در بند ناف نوزاد است که در درمان بسیاری از بیماری‌های بدخیم که منشأ خونی دارد مورداستفاده قرار می‌گیرد.
ذخیره سازی بیش از ۲۰۰ نمونه سلول بنیادی خون بندناف در استان بوشهر توسط جهاددانشگاهی/گزارش تصویری

مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف کشور گفت: در پی راه‌اندازی بانک خون بند ناف در استان بوشهر از سال گذشته تاکنون بیش از 200 نمونه از سطح استان جمع‌آوری‌شده است. 

دکتر مرتضی ضرابی در دومین نشست کاربرد سلول‌های بنیادی در پزشکی نوین افزود: موضوع سلول‌های بنیادی و استفاده از آن چند سالی است که در کشور موردتوجه قرارگرفته و یکی از منابعی که می‌توان سلول‌های بنیادی را از آن استخراج کرد خون موجود در بند ناف نوزاد است که در درمان بسیاری از بیماری‌های بدخیم که منشأ خونی دارد مورداستفاده قرار می‌گیرد.
وی تصریح کرد: شرکت فناوری بنیاخته‌های رویان، بانک خون بند ناف را در سال 1384 راه‌اندازی کرده و در حال حاضر بیش از یکصد و ده هزار نمونه خون بند ناف از 31 استان که دارای نمایندگی هستند ذخیره‌سازی شده که بزرگ‌ترین ظرفیت سلولی در خاورمیانه محسوب می‌شود. 
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف کشور گفت: از آغاز تاکنون بیش از سی پیوند برای بیماران خونی از نمونه‌های ذخیره‌سازی شده انجام‌شده و در کار آزمایی بالینی بسیار مهم و با همکاری ستاد سلول‌های بنیادی و مرکز طبی کودکان طرح استفاده از خون بند ناف را برای کودکان دچار فلج مغزی آغاز کردیم که مرحله اول این طرح برای 120 بیمار به اتمام رسیده و مرحله دوم آن آغازشده که نتایج خوبی در پی داشته است.
دکتر ضرابی بیان داشت: راه‌اندازی بانک خون بند ناف در استان این شرایط را فراهم  کرده تا خانواده‌هایی که در آستانه تولد نوزاد هستند دیگر نیاز به مراجعه به استان‌های هم‌جوار را نداشته باشند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم ظرفیت سلولی این استان را به نحوی ارتقا بدهیم که با شانس بیشتری برای پیدا کردن نمونه افرادی که نیاز به سلول‌های خونی بند ناف دارند بتوانند از این بانک استفاده کنند.
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف کشور گفت: با توجه به اینکه هرساله هدف‌گذاری برای افزایش تعداد نمونه داریم پیش‌بینی می‌شد با اعتبارات صورت گرفته بتوانیم در کل کشور 20هزار نمونه را جمع‌آوری کنیم که این میزان تاکنون محقق شده است.
خانواده‌ها پیش از تولد نوزاد با بانک خون بند ناف هماهنگ کنند
دکتر ضرابی اظهار داشت: خانواده‌هایی که می‌خواهند از خدمات بانک خون بند ناف استفاده کنند باید قبل از تولد نوزاد هماهنگی‌های لازم را با مرکز انجام داده و پس از هفته 36 بارداری امکان ثبت قرارداد وجود دارد.
وی یادآور شد: خونگیری از بند ناف باید در حین زایمان و در مدت 3 تا 5 دقیقه انجام شود زیرا پس از گذشت این زمان خون موجود در بند ناف و جفت لخته شده و امکان جمع‌آوری آن وجود ندارد.
دکتر ضرابی بیان داشت: خانواده‌هایی که تمایل به استفاده از این خدمات دارند باید از قبل با مرکز هماهنگ کرده تا کارشناسان مرکز در زمان تولد نوزاد در بیمارستان حاضر بوده و بلافاصله با روشی بسیار ساده و مهم نمونه خون را جمع‌آوری کنند.
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف کشور گفت: برای تهیه نمونه، اصول مهمی مدنظر است که باید به‌دوراز آلودگی بوده و میزان مشخصی خون را جمع‌آوری کرده همچنین باید بدون واردکردن خللی درروند زایمان انجام شود.
نمونه‌های خون بند ناف 20 تا 25 سال قابلیت نگهداری دارند
وی تصریح کرد: پس از خونگیری، نمونه‌ها به تهران منتقل‌شده و در آنجا در دمای منفی 196درجه نگهداری و ذخیره‌سازی می‌شود که به مدت طولانی که بین 20 تا 25 سال است قابلیت نگهداری دارد.
هزینه اولیه برای استفاده از خون بند ناف 3 میلیون تومان است
دکتر ضرابی افزود: هزینه اولیه برای استفاده از خون بند ناف 3میلیون تومان و هزینه شارژ سالیانه آن برای نگهداری 140هزار تومان است.
وی اظهار داشت: خانواده‌هایی که کودک مبتلا به تالاسمی، سرطان خون و دیگر بیماری‌های خونی دارند و مادر اقدام به بارداری برای فرزند بعد کرده باید حتماً کار ذخیره‌سازی خون بند ناف را انجام دهند.
مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف کشور گفت: خوشبختانه شاهد تطابق نمونه خون بند ناف کودک تازه متولدشده از نطر ژنتیک با خواهر و یا برادر بوده و تاکنون بیشتر پیوندها با موفقیت انجام‌شده است.
دکتر ضرابی بیان داشت: مزیتی که خون بند ناف دارد این است که هر فردی که تطابق ژنتیکی داشته باشد می‌تواند از نمونه مناسب برای وی استفاده شود. 
دومین نشست کاربرد سلول‌های بنیادی در پزشکی نوین باهدف آشنایی بیشتر جامعه با کاربرد سلول‌های بنیادی بند ناف و همچنین معرفی جدیدترین دستاوردهای پزشکی در حوزه کاربرد سلول‌های بنیادی بند ناف برگزار شد.
این نشست با حضور دکتر مرتضی ضرابی مدیرعامل بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف کشور، علی احمدی‌زاده رییس جهاد دانشگاهی استان، دکتر نرگس عبیدی مدیرکل سازمان انتقال خون استان، دکتر غلامرضا خمیسی‌پور معاون تحقیقات و فناوری، دکتر جعفر زارعی‌زاده معاون درمان دانشگاه، دکتر عاطفه اسفندیاری سرپرست بیمارستان شهدای خلیج فارس و متخصصین زنان و زایمان استان در سالن ابن‌سینای دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار شد.

نظر شما :