رئیس جهاددانشگاهی بوشهر: باشگاه هوش مصنوعی استان امسال راه‌اندازی می‌شود

۱۲ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۵:۰۶ کد : ۱۰۳۵۹۷ تاپ خبر آموزشی پژوهشی فرهنگی عمومی
رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر از راه‌اندازی باشگاه هوش مصنوعی استان با محوریت حوزه‌های انرژی و اقتصاد دریا خبر داد و گفت: برنامه هفتم توسعه و سند اقتصاد دانش‌بنیان، نقشه راه جهاددانشگاهی برای توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در بوشهر است.
رئیس جهاددانشگاهی بوشهر: باشگاه هوش مصنوعی استان امسال راه‌اندازی می‌شود

علی احمدی‌زاده دوشنبه ۱۲ مرداد در نشست با خبرنگاران به مناسبت چهل‌وششمین سالروز تشکیل جهاددانشگاهی و روز خبرنگار، با اشاره به جایگاه این نهاد اظهار کرد: جهاددانشگاهی با فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) در ۱۶ مرداد ۱۳۵۹ تأسیس شد و طی بیش از چهار دهه فعالیت، نقش مهمی در توسعه علم، فناوری، آموزش و فرهنگ کشور ایفا کرده است.

وی افزود: جهاددانشگاهی استان بوشهر از سال ۱۳۹۶ با تکیه بر نیروهای متخصص، فعالیت خود را بر چهار محور علم، فرهنگ، فناوری، آموزش، کارآفرینی و اقتصاد دانش‌بنیان متمرکز کرده و تلاش داشته است با وجود محدودیت‌های موجود، در ارتقای سطح علمی و فناورانه استان نقش‌آفرینی کند.

حرکت از پژوهش به خلق فناوری

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با اشاره به عملکرد این نهاد در حوزه پژوهش و فناوری گفت: رویکرد اصلی جهاددانشگاهی حرکت از پژوهش به سمت خلق فناوری و تجاری‌سازی دانش بوده است و در حوزه‌های اقتصاد دریا، پزشکی و تحقیقات مرتبط با انرژی، اقدامات مؤثری انجام شده است.

احمدی‌زاده با اشاره به اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه آبزی‌پروری اظهار کرد: دستیابی به فناوری تکثیر و تولید غذای زنده برای زنجیره پرورش آبزیان، تولید مولد سی‌بس برای تکثیر و پرورش ماهی در قفس و واگذاری ۴۸ مولد سی‌بس ایرانی به بخش خصوصی از مهم‌ترین دستاوردهای این حوزه بوده است.

وی افزود: برای نخستین بار در کشور، فناوری مولدپروری ماهی سی‌بس به‌همت جهاددانشگاهی بوشهر به مرحله تجاری‌سازی رسید و مولدهای تولیدشده به تنها شرکت فعال کشور در این زمینه واگذار شد.

رتبه‌های برتر در حوزه سلول‌های بنیادی

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با اشاره به فعالیت‌های این نهاد در حوزه پزشکی و سلول‌های بنیادی گفت: در سال گذشته ۴۸۰ نمونه خون بند ناف ذخیره‌سازی شد و مرکز سلول‌های بنیادی جهاددانشگاهی استان با ثبت بیش از سه هزار و ۲۰۰ قرارداد، رتبه نخست منطقه و رتبه دوم کشور را کسب کرد.

وی افزود: توسعه خدمات نوین آزمایشگاهی، راه‌اندازی آزمایشگاه ژنتیک و ایجاد مرکز خدمات ناباروری از برنامه‌های مهم جهاددانشگاهی استان بوشهر است و تلاش می‌شود با همکاری پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی، مرکز سلول‌درمانی در استان راه‌اندازی شود.

ورود به حوزه بومی‌سازی تجهیزات نفت و گاز

احمدی‌زاده با اشاره به همکاری جهاددانشگاهی با صنایع نفت و گاز اظهار کرد: دفتر جهاددانشگاهی در مجتمع گازی پارس جنوبی راه‌اندازی شده و مطالعات مرتبط با بازسازی، نوسازی و ساخت تجهیزات مورد نیاز صنایع انرژی در حال انجام است.

وی تأکید کرد: هدف این برنامه، بومی‌سازی فناوری‌ها و کاهش وابستگی صنایع انرژی به خارج از استان و کشور است.

انتشار بیش از ۲۷۰۰ خبر و گزارش رسانه‌ای

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با اشاره به عملکرد معاونت فرهنگی این نهاد اظهار کرد: در سال گذشته بیش از دو هزار و ۷۰۰ خبر، گزارش و محتوای رسانه‌ای از طریق خبرگزاری‌های ایسنا و ایکنا منتشر شد.

وی افزود: برای نخستین بار مسابقات مناظره دانشجویی میان دانشگاه‌های استان برگزار شد و تیم برتر این رقابت‌ها به مسابقات ملی اعزام شد.

احمدی‌زاده با اشاره به فعالیت‌های جهاددانشگاهی در دوران جنگ ۱۲ روزه اخیر گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت سازمان دانشجویان، ۱۷۰ داوطلب برای ارائه خدمات اجتماعی و بشردوستانه سازماندهی شدند.

جذب ۳۷۰ دانشجو در «شهر دانشجو»

وی از راه‌اندازی طرح «شهر دانشجو» در سال گذشته خبر داد و گفت: در این طرح ۳۷۰ دانشجو جذب شدند که خروجی آن تشکیل ۱۶ کانون دانشجویی در دانشگاه‌های مختلف استان بوده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر همچنین از اجرای دو طرح ملی افکارسنجی به‌همت مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در حوزه صنعت هسته‌ای و اینترنت و شبکه‌های اجتماعی خبر داد.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی دفتر جهاددانشگاهی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام شده و این دفتر تا پیش از آغاز سال تحصیلی جدید فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. همچنین ایجاد دفتر جهاددانشگاهی در دانشگاه خلیج فارس برای توسعه تعاملات علمی، فرهنگی و فناورانه در دستور کار قرار دارد.

استقرار هسته‌های فناور و راه‌اندازی باشگاه هوش مصنوعی

احمدی‌زاده با اشاره به عملکرد سازمان تجاری‌سازی و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی استان بوشهر گفت: مرکز نوآوری و شتابدهی این نهاد با هدف تجاری‌سازی ایده‌ها و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالیت خود را در حوزه‌های اقتصاد دریا، انرژی و فناوری اطلاعات، به‌ویژه هوش مصنوعی، گسترش داده است.

وی افزود: رونمایی از اپلیکیشن «پسین» از جمله دستاوردهای این بخش بوده و بر اساس مصوبه ستاد هوش مصنوعی استان، مسئولیت راه‌اندازی باشگاه هوش مصنوعی استان بوشهر به جهاددانشگاهی واگذار شده است.

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با بیان اینکه برای راه‌اندازی این باشگاه ۱۰ میلیارد تومان اعتبار استانی اختصاص یافته است، اظهار کرد: این مجموعه با محوریت حوزه‌های انرژی، اقتصاد دریا و آموزش هوش مصنوعی فعالیت خواهد کرد.

ایجاد ۲۳۷ فرصت شغلی با تسهیلات قرض‌الحسنه

وی با اشاره به فعالیت‌های جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال گفت: سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه برای ایجاد ۲۳۷ فرصت شغلی در شهرستان‌های مختلف استان بوشهر اختصاص یافت و این نهاد به تحقق ۱۳۷ درصدی تعهد اشتغال خود دست یافت.

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه مشاغل خانگی را از مأموریت‌های مهم جهاددانشگاهی استان عنوان کرد.

ارائه خدمات آموزشی به بیش از ۱۸ هزار نفر

احمدی‌زاده با اشاره به عملکرد معاونت آموزش و کارآفرینی گفت: در سال گذشته بیش از ۱۸ هزار نفر از خدمات آموزشی در استان بوشهر این نهاد بهره‌مند شدند.

وی افزود: در این مدت، ۶۸۷۰ نفر در دوره‌های تخصصی آموزش دیدند که شامل ۴۴۷ نفر در دوره‌های قراردادی و سازمانی دستگاه‌های اجرایی و دو هزار و ۴۲۳ نفر در دوره‌های آزاد تخصصی بودند.

احمدی‌زاده همچنین از برگزاری هفت آزمون استخدامی و تخصصی خبر داد و گفت: سال گذشته مرکز آزمون جهاددانشگاهی میزبان ۱۱ هزار و ۷۷۸ داوطلب در آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های اجرایی و آزمون‌های تخصصی بود.

راه‌اندازی نخستین کانون ارزیابی و توسعه استان

وی از راه‌اندازی نخستین کانون ارزیابی و توسعه استان بوشهر خبر داد و گفت: در سال گذشته ۱۶۷ نفر از مدیران و نیروهای انسانی دستگاه‌های اجرایی در این کانون مورد ارزیابی قرار گرفتند.

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر افزود: هدف از راه‌اندازی این کانون، کمک به انتخاب مدیران شایسته و ارتقای نظام انتصاب در دستگاه‌های اجرایی استان است.

برنامه هفتم توسعه، نقشه راه جهاددانشگاهی بوشهر

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با اشاره به ظرفیت‌های راهبردی استان در حوزه‌های انرژی، اقتصاد دریا، هوش مصنوعی، مهارت‌آموزی تخصصی و تجاری‌سازی فناوری گفت: توسعه آینده بوشهر تنها با اتکا به منابع نفت و گاز به صورت خام‌فروشی محقق نخواهد شد، بلکه زمانی پایداری اقتصادی شکل می‌گیرد که از ظرفیت‌های علمی، فناورانه و سرمایه انسانی استان به‌درستی استفاده شود.

وی افزود: سند اقتصاد دانش‌بنیان استان بوشهر که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده، افق روشنی برای توسعه استان ترسیم کرده و برنامه هفتم توسعه، نقشه راه جهاددانشگاهی برای ایفای نقش مؤثرتر در این مسیر خواهد بود.

احمدی‌زاده با بیان اینکه سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص استان هنوز متناسب با ظرفیت‌های بوشهر نیست، اظهار کرد: فاصله میان دانشگاه و صنعت، وابستگی فناوری صنایع انرژی به خارج از استان، کمبود شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش نفت، گاز و اقتصاد دریا، ضعف در تجاری‌سازی پژوهش و کمبود سرمایه‌گذاری خطرپذیر از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی توسعه استان است.

منطقه ویژه علم و فناوری انرژی در جنوب استان

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر یکی از مهم‌ترین راهبردهای این نهاد را ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری انرژی در جنوب استان عنوان کرد و گفت: طرح این منطقه را جهاددانشگاهی تدوین و به مجموعه پارس جنوبی ارائه داده است و برای اجرای آن، همراهی استانداری و دستگاه‌های اجرایی استان ضروری است.

وی افزود: هدف از این طرح، تبدیل بوشهر به قطب فناوری انرژی کشور و توسعه صنایع دانش‌بنیان مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی است.

افزایش سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص استان

احمدی‌زاده با اشاره به ظرفیت‌های گسترده اقتصاد دریا در بوشهر اظهار کرد: ایجاد مرکز فناوری‌های دریایی، توسعه آبزی‌پروری هوشمند، تجهیزات دریایی و فناوری‌های مرتبط با اقتصاد دریا از برنامه‌های مهم جهاددانشگاهی در سال‌های آینده خواهد بود.

وی تأکید کرد: افزایش سهم اقتصاد دریا در تولید ناخالص استان بوشهر، یکی از اهداف اصلی این نهاد در برنامه هفتم توسعه است.

بوشهر به قطب آموزش هوش مصنوعی جنوب کشور تبدیل می‌شود

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر با اشاره به برنامه‌های این نهاد در راه‌اندازی باشگاه هوش مصنوعی گفت: هدف ما تبدیل بوشهر به قطب آموزش و کاربرد هوش مصنوعی در جنوب کشور است.

وی در ادامه افزود: باشگاه هوش مصنوعی استان با محوریت حوزه‌های انرژی، اقتصاد دریا و فناوری‌های نوین راه‌اندازی خواهد شد و تلاش می‌شود خدمات آموزشی و فناورانه گسترده‌ای به جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شود.

ضرورت تدوین سند گردشگری استان

احمدی‌زاده با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری بوشهر اظهار کرد: استان از ظرفیت‌های ارزشمندی در حوزه گردشگری هوشمند، اقتصاد خلاق، صنایع فرهنگی، گردشگری دریایی و گردشگری سلامت برخوردار است، اما نبود سند جامع گردشگری، مانع برنامه‌ریزی منسجم و توسعه فناوری در این حوزه شده است.

وی افزود: تا زمانی که سند گردشگری استان تدوین نشود، نقشه راه مشخصی برای همکاری نهادهای علمی و فناورانه در این بخش وجود نخواهد داشت.

توسعه فناوری‌های سلامت، ژنتیک و ناباروری

رئیس جهاددانشگاهی استان بوشهر، توسعه فناوری‌های سلامت را از دیگر اولویت‌های این نهاد عنوان کرد و گفت: گسترش خدمات ژنتیک، ناباروری، سلول‌های بنیادی و فناوری‌های نوین پزشکی در دستور کار جهاددانشگاهی قرار دارد.

وی افزود: راه‌اندازی آزمایشگاه ژنتیک و مرکز ناباروری می‌تواند نقش مهمی در ارتقای خدمات درمانی استان ایفا کند.

آمادگی جهاددانشگاهی برای ورود به حوزه جمعیت و خانواده

احمدی‌زاده با اشاره به چالش جمعیت و خانواده در استان بوشهر گفت: این موضوع از مسائل راهبردی آینده کشور و استان است و جهاددانشگاهی آمادگی دارد با استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی، آموزشی و درمانی خود، در حوزه جمعیت، خانواده و سلامت نقش‌آفرینی کند.

وی تأکید کرد: جهاددانشگاهی استان بوشهر تلاش می‌کند با تکیه بر دانش، فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان و سرمایه انسانی متخصص، سهم مؤثرتری در توسعه پایدار استان و تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه داشته باشد.

text to speech icon

کلیدواژه‌ها: استان جهاددانشگاهی استان رئیس جهاددانشگاهی استان توسعه استان مصنوعی استان هوش مصنوعی استان ناخالص استان تولید ناخالص استان استان بوشهر استان بوشهر اشاره


( ۱ )

نظر شما :