رویداد گرامیداشت روز ملی خلیج فارس با حضور استاندار بوشهر در دانشگاه خلیج فارس برگزار شد
رویداد گرامیداشت روز ملی خلیج فارس با حضور استاندار بوشهر در دانشگاه خلیج فارس برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان بوشهر، نشست تخصصی دریای همدلی و همزیستی به مناسبت روز ملی خلیج فارس با حضور استاندار بوشهر در سالن نفت و گاز دانشگاه خلیج فارس برگزار شد.
دکتر مدرسی، رئیس دانشگاه خلیج فارس، با اشاره به اهمیت این روز و جایگاه خلیج فارس، گفت: خلیج فارس نه تنها یک منبع طبیعی بلکه نماد هویت ملی ماست و این منطقه در طول تاریخ همواره محل تلاقی فرهنگها و تمدنها بوده است.
دکتر مدرسی، همچنین به نقش خلیج فارس در اقتصاد کشور و اهمیت حفظ و حراست از این میراث فرهنگی اشاره کرد.
دکتر ارسلان زارع با تسلیت حادثه بندرعباس اظهار داشت: جان باختن شماری از هموطنانمان در حادثه تلخ و دردناک آتشسوزی در بندر شهید رجایی بندرعباس را تسلیت عرض میکنم و برای آسیبدیدگان آرزوی شفای عاجل دارم.
وی افزود: ابراز همدردی مردم با خانوادههای قربانیان و احساس مسئولیت اجتماعی و اهدای خون به حادثهدیدگان، تجلی انسجام ملی در ایران است و نمونه دیگری از این یکپارچگی را در صحنههای مختلف شاهد بوده ایم که از آنجمله میتوان به تأکید ملی بر واقعیت تاریخی تعلق خلیج فارس به ایران عزیز اشاره کرد و به همین دلیل، دهم اردیبهشت ماه روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است.
استاندار بوشهر خاطر نشان کرد: این روز که به مناسبت سالروز آزادسازی جزیره هرمز از اشغال بیگانگان در دوره صفویه به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده؛ نمادی از استعمارستیزی در تاریخ ایران و گرامیداشت قرنها فرهنگ، تمدن و هنر ایرانیان است.
دکتر زارع تصریح کرد: همه مردم ایران با قومیتهای متعدد در نقاط مختلف کشور، خود را پاسدار این میراث ارزشمند میدانند چراکه نام خلیج فارس مظهر فرهنگ کهن و تمدن غنی و دیرپای ایران در تاریخ جهان است.
وی اضافه کرد: در نوشتههای بسیاری از شرقشناسان و مورخان آسیایی و اروپایی و منابع قابل استناد تاریخی و جغرافیایی، نام خلیج فارس به صراحت ذکر شده و این، قابل جعل به عنوان یا نام دیگری نیست.
استاندار بوشهر ابراز داشت: موضوع مهم دیگر ایناست که خلیجفارس در طول قرنها، نقطه اتصال تمدنها و فرهنگها بوده و با وصل کردن ملتها به یکدیگر، تداومبخش ارتباط صلحآمیز انسانها بوده است.
وی گفت: خلیجفارس را باید نماد بارز صلحدوستی ملت ایران دانست و آنزمان که استعمارگران خیالِ خام چپاول و دستاندازی به کشورمان را در سر میپروراندند؛ دلاورانی مانند شهید رئیسعلی دلواریها اجازه تعدی به هیچ بیگانهای ندادند و اینجاست که میتوان گفت خلیجفارس، نماد عزت و مقاومت ایران هم هست.
دکتر زارع افزود: همزیستی اقوام و مذاهب گوناگون در ایران و بهویژه در مناطق پیرامونی خلیجفارس، گویای آناست که ساکنان این مناطق، خلیجفارس را جانِ ایران و ایران را جانِ خود میدانند و برای حراست از آن، جانِ شیرین فرزندان برومند خود را در دوران پرافتخار دفاع مقدس تقدیم کرده اند و همچنان هم مرزبان ایران هستند.
وی بیان کرد: خلیجفارس در طول تاریخ به ما اهمیت یکدلی و انسجام بر محور مولفه هویت ایرانی را یادآوری میکند و همین یکپارچگی، عامل برتری ما در مقابل فتنهجویانی است که میخواهند با تفرقهافکنی میان ملت، سربلندی ایران را مخدوش کنند.
وی یادآور شد: اینکه ما امروز بر وفاق ملی و پرهیز از چنددستگی تاکید داریم؛ راهبردی است که با اتکاء به همه ظرفیتها، پیشرفت و توسعه کشور را دنبال میکند تا پرچم عزت کشور و ملت همچنان در اهتزاز باشد.
دکتر زارع تاکید کرد: با اغتنام از فرصت حضور در دانشگاه خلیجفارس و در جمع شما دانشگاهیان، میخواهم که اهمیت راهبرد وفاق و انسجام ملی را در جامعه تبیین کنید.
در این نشست تخصصی شماری از اساتید از تاریخچه و اسناد ملی خلیج فارس سخن گفتند و ۳۲ سند در نمایشگاه عرضه شده بود؛ همچنین در پایان این مراسم از هشت کتاب به نویسندگی اساتید و پژوهشگران هم استانی با موضوع خلیج فارس آقایان حمید اسدپور، حسن الهیاری و محمدرضا دشتیزاده رونمایی شد.
نظر شما :